MALZEMELER:
1 kg.dolmalık biber,              
2 su brd.pirinç,
2 ym.kş.iri bulgur,
3 büyük boy kurusoğan,
1/4 bağ maydonoz,
1 çy.brd.zeytinyağı,
1 ym.kş.salça,1 kş.şeker,1 limonun suyu, nane,tuz.karabiber.
YAPILIŞI:
Dolmalık sebze olarak biberle beraber arzuya ve mevsim şartlarına göre patlıcan, domates, kabak gibi sebzelerde kullanılabilir.Pirinçler ve bulgurlar bir arada yıkanır.Yemekten alacağımız lezzet kullandığınız kurusoğanla doğru orantılı..Ne kadar çok soğan, o kadar çok hayran)






Tüm malzemeler birbirine karıştırılarak hazırlanan harçla sebzeler doldurulur ve üzerlerine dilimlenmiş domatesler kapatılır.






Tencereye dolmaların hizasından 1 parmak aşağıda kaynamış su eklenir ve kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirilir.Aceleniz varsa yapacak bir şey yok ama vaktiniz bolsa en az 1 saat dinlendirdikten ve hafif soğuttuktan sonra yiyiniz..

Afiyet olsun….
















1 yorum:

nazsa dedi ki...

Dolmalara gel dolmalara....:))