MALZEMELER:
Un, Su,Tuz,
Erimiş tereyağı,
Sıvıyağ,
Dövülmüş haşhaş.









YAPILIŞI:
Un,Su ve Tuzdan  klasik kulak memesi kıvamında dediğimiz hamur yoğrulur ve kucak büyüklüğünde açılır..İçine Erimiş tereyağı ve sıvıyağ ile kıvamını incelttiğimiz haşhaş şekilde görüldüğü gibi sürülür ve rulo yapılarak 15 dk.kadar bekletilir..Bu bekleme süresinde diger katmerler hazırlanır.Rulo yaparak beklettiğimiz hamurlar tekrar tava büyüklüğünde açılır ve teflon tavada yağsız olarak pişirilir.Piştikten sonra kenara alınarak üzerine tereyağı sürülür..Sıcakken ayranla soğukken çayla müthiş bir ekmek..Yazarken bile ağzım sulandı...

1 yorum:

nazsa dedi ki...

Icine katilan sarimsaklar Tasköprú degilse yemem bilmis ol:))