09:53 | 1 Comments


 ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
MALZEMELELER (4 KİŞİLİK)
2 adet patlıcan
250 gram tercihen çarliston biber
10 adet domates
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı
zeytinyağıtuz-karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanlar kızartmalık şekilde doğranır.Biberler çekirdekleri çıkartılarak enine ve boyuna 2' ye bölünür.Domatesler kabukları soyularak söğüş şeklinde doğranır... Geldik en zevkli kısmı olan dizme işine...Ben bu yemeği teflon tavada yapıyorum..Tavanın en altına patlıcanlar altta boşluk kalmayacak şekilde dizilir.Üzerine biberler alttaki patlıcanlar görülmeyecek şekilde, domateslerde alttaki biberler görülmeyecek şekilde dizilir..Aynı işlem patlıcandan başlayarak tekrar edilir ve üzeri domatesle kaplandıktan sonra sarımsaklar doğranarak koyulur.Tuz ve karabiberde eklendikten sonra zeytinyağı dökülerek ocağa yerleştirilir...Yemeğin püf noktası bundan sonra başlıyor....Ocak kahve ateşi diye tabir ettiğimiz çok kısık ateşte ayarlanır ve adeta yemek ocakta unutulur...2 saat kadar ağzı kapalı piştikten sonra ocaktan alınan yemek soğumaya bırakılır..Eğer yemeden dayanabilir ve yemeği ertesi güne buzdolabında saklayarak tüketirseniz .....İşte asıl doyumsuz lezzet burada.... Afiyet olsun...

1 yorum:

nazsa dedi ki...

Kahve otomatigini görmesem lokantada sanacakdim seni:)).
Ellerine saglik harika görünüyor..